Emaitzak: 9

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
Por ejemplo, laprofilaxis sanitariaserían las medidas de control del agua, del aire, de los alimentos, la cuarentena o el aislamiento; mientras que laprofilaxis terapéuticasería la utilización de antisépticos (sustancia que destruye a los gérmenes patógenos), sueros y vacunas. Esate baterako,osasun profilaxialitzateke ura, airea eta elikagaiak kontrolatzeko neurriak hartzea, baita koarentena edo isolamendua ere.Profilaxi terapeutikoa, berriz, antiseptikoak (germen patogenoak suntsitzen dituzten substantziak), serumak eta txertoak erabiltzea litzateke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (3)
a) Que con la desinfección destruimos los gérmenes patógenos productores de la enfermedad. a) Desinfektatuta, eritasuna sortzen duten germen patogenoak suntsitzen ditugu.

Materiala: Elektroestetika

conjunto de procedimientos y prácticas destinado a impedir la colonización o destruir los gérmenes patógenos, en especial por medio de agentes químicos. kolonizazioa eragoztea edo germen patogenoak suntsitzea (bereziki agente kimikoen bidez) helburu duten metodo edo prozeduren multzoa.

Materiala: Elektroestetika

La labor de la esteticista se realiza a nivel superficial con manipulaciones no invasivas, pero en cualquier caso se hace imprescindible mantener unas normas de asepsia encaminadas fundamentalmente a eliminar aquellos gérmenes patógenos que más habitualmente colonizan la superficie cutánea principalmente estreptococos, estafilococos etc. Estetizistak azalean egiten du bere lana, manipulazio ez-inbaditzaileekin, baina, hala eta guztiz ere, ezinbestekoa da larruazalaren gainazala kolonizatzen duten germen patogeno ohikoeneiesaterako, estreptokokoei eta estafilokokoeiaurre egiteko asepsia-arauei jarraitzea.

Materiala: Elektroestetika

Nekazaritza (1)
Además en el compostaje se produce una fermentación con calor que pasteuriza la materia orgánica evitando la diseminación de semillas de adventicias y gérmenes patógenos que contienen los excrementos animales. Gainera, konpostatzean, materia organikoa pasteurizatzen duen berotasun bidezko hartzidura gertatzen da, eta, hala, animalien gorotzek edukitzen dituzten hazi arrotzak eta germen patogenoak sakabanatzea ekiditen da.

Materiala: Nekazaritza

Instalatze eta mantentze lanak (2)
El agua subterránea procedente de los acuíferos, está, por lo general, exenta de gérmenes patógenos, por lo que normalmente es utilizable con un tratamiento mínimo. Para su captación se utilizan pozos que pueden ser principalmente de dos tipos: Akuiferoetako lurpeko urak, eskuarki, ez du germen patogenorik izaten, eta beraz, aski du gutxieneko tratamendu erabilgarri izateko. Lurpeko urak putzuen bidez biltzen dira. Putzuok bi motatakoak izan daitezke:

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

Otras normas a considerar son la Norma UNE 100030:2005 IN «Guía para la prevención y control de la proliferación y diseminación de legionela en instalaciones» y el «Código Técnico de Edificación español HS4» que en su artículo 13.4.2 se refiere a los equipos de producción de agua caliente dotados de sistemas de acumulación y a los puntos terminales de utilización, los cuales tendrán unas características tales que eviten el desarrollo de gérmenes patógenos. Kontuan izan beharreko beste arau batzuk ere badira. Batetik, UNE 100030:2005 IN araua, Instalazioetan Legionella ugaritu eta barreiatu ez dadila prebenitzeko eta kontrola­tzeko gida. Eta bestetik, Espainiako Eraikingintzaren Kode Teknikoaren HO 4 dokumentua, hone­la baitio 13.4.2 artikuluan: «Metatze-sistemak dituzten ur beroa ekoizteko ekipoek, eta bukaerako erabilera-puntuek, germen patogenoak ez garatzeko moduko ezaugarriak izango dituzte».

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

Ostalaritza eta turismoa (2)
El diseño ha de garantizar las condiciones de temperatura idóneas de las elaboraciones hasta el momento de su consumo para que eviten la proliferación de gérmenes patógenos. Diseinuak elaborazioen tenperatura-baldintza egokiak bermatu behar ditu, prestatzen diren unetik kontsumitzen diren unera arte, germen patogenoak ugaldu ez daitezen.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Condiciones de higiene y limpieza impecables para impedir la proliferación de gérmenes patógenos. Higiene- eta garbitasun-baldintza ezin hobeak, germen patogenoak ugal ez daitezen.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx